Sıvı çamaşır deterjanı en iyi sonuç verecek şekilde nasıl kullanılır ? Hepimizin yaptığı 2 hata

Yakın geçmişte bildiğimiz, toz haline getirilmiş ve her yere dağılmış, özellikle koyu renkli giysilerde belirgin lekeler bırakan çamaşır tozunun yerini neredeyse sıvı çamaşır tozu aldı. Ev hanımları, sıvı çamaşır tozunun nasıl kullanılacağını bildiklerine ve bunun kullanımı sorununun önemsiz olduğuna inanıyor çünkü bunda karmaşık ve özel bir şey yok, ancak uygulama onların yanıldıklarını gösteriyor. Sıvı deterjan kullanırken yapılan birkaç temel hata vardır; bunlar yalnızca etkinliğini azaltmakla kalmaz, aynı zamanda kumaşlara ve hatta çamaşır makinesine zarar verme tehlikesi de yaratır.

Sıvı deterjan kullanımında veya sıvı çamaşır tozunun nasıl kullanılacağındaki iki ana hata :

1.Ev hanımının kendine aşırı güveni

Deterjan kullanımının temel bir faaliyet olduğu düşünüldüğünde çoğu ev hanımı, paketlerin üzerinde yazan kullanma talimatını okumamaktadır. Üretici tarafından önerilen ve preparatın etiketinde belirtilen tam toz dozu yaygın olarak kullanılmamaktadır. Kumaşın cinsine, etiketteki tavsiyelere, çamaşırların kilogramına bakılmaksızın “gözle” dökülür. Bu çoğunlukla aşırı dozda deterjana, çamaşır makinesinde çok fazla köpüğe, zor durulamaya, kumaşlarda deterjan kalmasına, sıvı çamaşır tozunun etkinliğinin azalmasına ve genel olarak kötü sonuçlara yol açar. Paket üzerinde açıklanan dozlar tesadüfi değildir. Bunları takip ederseniz çamaşır tozunuzdan en iyi şekilde yararlanırsınız. Bunlara dikkat etmezseniz kıyafetlerinizi ve çamaşır makinenizi riske atarsınız.

2. Elde yıkamada uygunsuz deterjan kullanımı

Ev hanımları sıvı deterjanın çamaşır yıkamak için nasıl kullanılacağı sorusunu saçma bulabilir ancak elde yıkama sırasında sıvı deterjan kullanırken birçok hata yapıldığı için bu konuyla alakalı ve anlamı vardır. Çamaşır makinesinden uzak tutup bilinen eski yöntemle leğende yıkadığımız kumaşlar var. El yıkama hata olasılığını artırır. Ev hanımları, kumaşlara zarar veren ve durulamayı zorlaştıran çok daha fazla deterjan dökmenin yanı sıra başka bir temel hata daha yapar: deterjanı, giysinin yerleştirildiği suya dökerler. Buna izin verilmemelidir, çünkü sıvı deterjanların çoğu renklidir, leğendeki beyaz bluzun üzerine dökmek kalıcı lekelere neden olabilir ve deterjan zaten suda eşit şekilde çözünmez. Toz değil sıvı olmasına rağmen deterjanın önce suya dökülüp karıştırılması ve ardından giysiye eklenmesi gerekir. Burada tam doza uyum daha da önemlidir ve sıklıkla karıştırılmaktadır.

Alışkanlık – Hata yapmamızın beklenmedik üçüncü nedeni

Pratiği ve tecrübesi daha fazla olan ev hanımlarının topluca yaptığı üçüncü bir hata daha var; hayatları boyunca toz deterjan kullanmaya alışkınlar ve sıvı deterjanla değiştirirken daha düşük derecelerde çalışan bir program seçmeyi ihmal ediyorlar, kullanıyorlar. Tozun çözünmesi için sıcaklığın 40 derecenin üzerinde olması gerekir. Sıvı deterjanlarda, deterjanın çözünmesi için yüksek sıcaklığa gerek yoktur ve derecelerin düşürülmesi tavsiye edilir. Birincisi, elektrik tasarrufu sağladığı ve doğayı koruduğu için. İkincisi, renkleri ve kumaşları bozan kıyafetleri kaynatmanıza gerek kalmaz, sonrasında sıvı deterjanla ve 30 derecede yıkanır.